Позвънете на тел.: + 359 882 025 257
+ 359 2 928 6441


БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 200.00 лв. до 20 кг.

 

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТРУМЕНТИ ОТ - ZIMBER-TOOLS.

Инструменти ZIMBER TOOLS  един от най-търсените професионални инструменти на пазара. Те се използват от професионалисти, както така и от аматьори. Богатият асортимент, отличното качество и лоялни цени прави тази марка най-продавана в пазара.

Спот чук за изправяне на вдлъбнатини по купето на автомобили ZR-36DDMK - ZIMBER-TOOLS.

2013-08-30

 

Спот чук за изправяне на вдлъбнатини по купето на автомобили к-т (ZR-36DDMK) - ZIMBER-TOOLS.

Най-ефективният инструмент за изправяне на неравности и вдлъбнатини по купето, подходящ за изчистване на следи от силна градушка, без нанасяне на повреди по купето и боята на колата.

След изчистване на повредената част и повърхностите около него се избира подходящата подложка за издърпване (оцветени в синьо в комплекта), в зависимост от диаметъра на вдлъбнатината. Уверете се, че повърхността е изчистена от прах, мазнини, можете да използвате разтвора включен в комплекта за целта. Използвайте пистолета за топъл силикон и нанасяйте лепило в долната част на избраната подложка. Сложете подложката с нанесеното лепило върху повредената повърхност без да прилагате натиск, важно е лепилото да остане между подложката и повърхността, без да излиза на страни заради оказан натиск. Задръжте подложката в това положение между 10 и 20 секунди докато се втвърди, след това оставете лепилото да се изстуди, почакайте 2-3 минути. След като лепилото се вдтвърди, можете да използвате обратният чук или пресата, включени в комплекта, за изправяне на вдлъбнатината. Започнете издърпването плавно, без да прилагате много сила, голямото усилие приложено на обратният чук може да отлепи подложката или да я счупи. Не дърпайте странично или към лицето, подложката може да се отпели неочаквано. Издърпването с пресата се прави с кръгови движения, с цел равномерно разпределяне на приложеното усилие върху вдлъбнатината. Резултатите зависят от вдлъбнатината, гънките, дебелината и състоянието на ламарината. Повторенията на процеса зависят от щетата.

Инструменти за вадене скъсани подгряващи свещи ZR-36GPRP - ZIMBER-TOOLS.

2013-08-30

Инструменти за вадене скъсани подгряващи свещи ZR-36GPRP - ZIMBER-TOOLS.

Опростява демонтажа на скъсаните подгревни свещи.
Изчистване и подготвяне на гнездото и заседналата свещ за демонтаж с включените в комплекта метчици със следните размери: M8x1,0, M10x1,0, 1/4"-28.
Ключ за метчици.
Специални конусовидни бургии за изчистане на гнездото.
Адаптор за конусовидните бургии за електрическа дрелка.
Универсален водач за вадене на вече преправените с метчика скъсани свещи, с включени 2 броя шпилки.
 Вложка-звезда-Е10 за отчупване на видимата част на подгревната свещ.
Бургии за изчистване на следите от отчупената с вложката Е10 видима част.
 2 бр. водачи за бургии
 
Инструкции за експлоатация:
Подгревната свещ се състои от 2 части – Видимата част в самото гнездо и тази, която се намира в горивната камера.
1) Отчупете видимата част на подгревната свещ с вложка Е10 като изпозлвате върток или тресчотка на 3/8. При тази процедура може да се откъсне и елеткрода, който се намира във вътрешната част на тялото на свещта. Ако не се откъсне, той може да бъде премахнат изцяло от тялото на подгревната свещ.
2) Поставете водачът за бургии върху останките от горната част на свещта. Използвайки бургия 3.5мм пробивайте в дълбочина около 15мм в останките от горната част на свещта.
3) Поставете конусните бургии М8 или М10 в зависимост от размера на подгревната свещ, в адаптора за дрелки. Уверете се, че бургията е затегната през стеснетата си част в самият адаптор с Г образният шестограм.
4) Използвайки конусните бургии в адаптора за дрелки, изчистете остатъците от горната част на подгревната свещ и пробивайте в нарезбената част, използвайки дрелка.
5) Поставете метчиците М8 или М10 в Т образният върток. След което използвайки подходящ лубрикант за метчиците, изчистете и преправете резбата в цилиндровата глава.
6) Поставете метчика на ¼  в Т образният върток, намажете го с подходящ лубрикант и пробивайте в долната част на подгревтана свещ в дълбочина около 15мм.
7) Остатъците от скъсаната подгевна свещ вече могат да бъдат премахнати. Затегнете шпилката във вече нарезбената долна част на подгревната свещ. Монтирайте шпилководача в горната част на шпилката,
8) Завъртайки горната част на шпилководача извадете останалата част от подгевната свещ.
9) Преди да монтирате нова подгревна свещ, уверете се, че гнездото е изчистено от стружки и други остатъци. За целта може да използвате телени четки.
ВНИМАНИЕ: Конусните бургии позволяват изчистването на остатъците от видимата част на подгревната свещ, електрода и нарезбената част на свещта.  Постарайте се да държите дрелката и бургитие в изправено положение за да няма отклонения, които биха наранили гнездото на свещта.  Пробивайте в дълбочина минимум 15мм в нарезбената част. Описаният процес се препоръчва да се използва при свалена глава с цел предпазване на горивната камера от замърсяване. При работа с монтирана глава, силно препоръчваме използването на въздушна струя през гнездото на ижекторите.
Поради спецификата на описаният процес инструмените в комплекта се считат за консумативи.  За по-дългият им живот поддържайте ги лубрицирани с грес или машинно масло. Забранено е използването на пневматични инструменти при извършвани.

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТРУМЕНТИ.


Автомобилите са се прославили с тяхното качество и надеждност. Въпреки това, както всички механизми, създадени от човека, рано или късно се развалят. Технологията, използвана в колата може да се оприличи с тази, използвана при самолетите, единственото нещо, което липсват, са крила за полет. Фактът, че по колата е трудно да се правят ремонти е известен на всички ни! Специалните инструменти , които се използват за ремонт, не само улесняват ремонтите по поддръжката, но също така и намаляват времето за тяхното изпълнение и подобряват качеството на работа. В някои случаи е необходимо използването на специални инструменти.Това се дължи на финната настройка на системата VANOS с ГРМ. Правилната настройка на VANOS е гарантирана само ако се използват специализиран инструмент или уреди, препоръчван от производители. Много специалисти, които са в сферата на "крилатите двигатели", знаят, че ремонтът по тях е важна процедура, която се извършва не само със специалните инструменти но и с диагностичните оборудвания GT1, OPS, INPA,ICOM. Автомобилите  просто трябва да се поддържат и ремонтират само с помощта на специализирани инструменти. Кои инструменти могат да се намерят в раздела - специални инструменти за BMW. В много серии BMW дублира своите двигатели, като M52TU, N42, N46, N52 и др. Следователно могат да се използват същите специални инструменти за различни модели BMW.

Използването на специални инструменти  сериозно облекчава ремонта на автомобилите, а в някои случаи, без тях просто няма как да се извърши нужният ремонт. Например, при свалянето и монтажа на цилиндровата глава са нужни 3 специални инструмента за BMW. Тук можете да си купите професионални инструменти за BMW на сравнително ниски цени, на едро и на дребно. Ние имаме абсолютно всичко необходимо за ремонт. Комплекти за ремонт на двигатели, ръчни инструменти, инструменти за ремонти по купето на колата, за окачването, ремонтни комплекти, пистолети на въздух, фиксатори за разпределителния вал, специални, инструменти за настройка на аванса.

При замяна на веригата или ремъка на ГРМ се използват специални инструменти, които значително намаляват времето на работа, подобрявайки качеството и повишаване на репутацията на извършваните услуги в автосервиза. Специализираните комплекти включват всички необходими приспособления за правилното регулиране на ГРМ. Тези комплекти включват: специални пети за разпределителните валове, фиксатор за маховик, индикаторен часовник. В раздела за италианските автомобили можете да намерите необходимите инструменти за почти всички двигатели, включително: 162.01, 321.02, 321.03, 321.04, 322.01, 322.05, 323.01, 323.10, 335.03, 341.03, 363.01, 372.03, 671.06, както и за други, които се ползват при италианските производители.

Придобивката на инструменти е компетентно инвестиране на пари в развитието на бизнеса Ви. В нашият каталог ще можете да намерите всички специални инструменти за BMW, Audi,VW, SKODA, OPEL, FIAT, FORD, VOLVO, IVECO, MERCEDES BENC,CITROEN, PEUGEOT, RENAULT.

Не мислете, че закупуването на специални инструменти  ще ви послужи само веднъж - грешно мнение.

 


Професионални инструменти за автосервиз.
Инструменти ZIMBER – Вашия печеливш избор!

Powered by DigiNET